Μία συνταγή πεντανόστιμη !!!!! Θα ξετρελαθείτε !!!! Και πολύ εύκολη....
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
- 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
- 1/2 μισό κουταλάκι αλάτι
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 125 ml χλιαρό νερό
- 2 κόκκινα κρεμμύδια σε φέτες
- 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά μπαλσάμικο
- 2 κλαδάκια δεντρολίβανο φρέσκο ή αποξηραμένο
- 40 gr τρίμα παρμεζάνας
- 2 κούπες ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες στα δύο
φέτα (προτιμώ Χαλκιδικής)
ελαιόλαδο
χοντρό αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦOYΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200 C
Σε ένα μπώλ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το αλάτι, την ζάχαρη και την μαγιά. Κάνουμε στην μέση μία τρυπούλα και ρίχνουμε το λάδι και το νερό. Ζυμώνουμε στο χέρι ή στο μίξερ, με τον γάντζο, μέχρι να πάρουμε μία ζύμη μαλακή και ελαστική. Την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε για 1 ώρα να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο, σε μεσαία φωτιά, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα μαγειρεύουμε για 15 λεπτά να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και το μπαλσάμικο και μαγειρεύουμε για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν. Αποσύρουμε απο την φωτιά αφήνουμε στο πλάι.
Τοποθετούμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη, Την ανοίγουμε με τον πλάστη σε ένα οβάλ λεπτό σχήμα, την τοποθετούμε σε ταψί λαδωμένο, την αλοίφουμε με λίγο ελαιόλαδο, τοποθετούμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια, τις ελιές, το δεντρολίβανο και την παρμεζάνα. Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η ζύμη.
Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα, χοντρό αλάτι και πιπέρι και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο !!!!!!
GOOD LUCK !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου