Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Πουρές καρότου...by Finland

Μία φανταστική συνταγή, ξετρελάθηκα όταν την δοκίμασα η οποία συνοδεύει άψογα ψητά φιλέτα και γενικά κρέατα !!

ΥΛΙΚΑ
1,5-2 κιλά καρότα
500 ml γάλα με κανονικά λιπαρά
2 αυγα χτυπημένα
2-3 κουταλάκια αλάτι
120 γρ βούτυρο λιωμένο (κατα προτίμηση Flora soft)
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 ντάκο χτυπημένο στο μπλέντερ ή τριμμένη φρυγανιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα καρότα σε αλατισμένο νερό να μαλακώσουν και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

Βάζουμε τον πολτό καρότου στην κατσαρόλα και το αναμειγνύουμε με τα 500 ml γάλα μέχρι να γίνει ένας αφράτος και πηχτός χυλός όχι νερουλός ! Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το αλάτι

Στο τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα χτυπημένα αυγά . Ανακατεύουμε να ενωθούν καλα τα υλικά .

Σε βουτυρωμένο πυρέξ απλώνουμε το μίγμα και από πάνω πασπαλιζουμέ με το τρίμμα ντάκου ή φρυγανιάς.Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 1,5-2 ώρες .Το τοποθετούμε στην πρώτη σχάρα του φούρνου μας .

Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο και να ξαναζεσταθεί . Δοκιμάστε το !!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου