Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Ταχινάτο...αλλά πεντανόστιμο!!!!


Άν είστε fan των σπαραγγιών,εγώ έγινα αφότου τα δοκίμασα , και άν σας αρέσουν οι φακές ιδού η απόλυτη συνταγή !!!!!!

ΥΛΙΚΑ


  • 2 σακουλάκια βρασμένες φακές Beluga(τις βρίσκετε στον Θανόπουλο) ή μία κούπα ψιλές φακές 
  • 1 μπουκέτο πράσινα σπαράγγια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές ελαιολαδο
  • 1 κουταλιά ξύδι 
  • 3 κουταλιές χυμό λεμονιού 
  • 4 κουταλιές ταχίνι Μακεδονικό
  • αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αν οι φακές είναι έτοιμες βρασμένες οκ, αν δεν είναι  , βράζετε 1 κούπα φακές σε 1 1/2 κούπα νερό μαζί με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες . Τις βράζουμε για 4-5 λεπτα σε δυνατή φωτιά και μέτα χαμηλώνουμε και αφήνουμε μέχρι να την δοκιμάσουμε και να είναι μαλακή , όχι λιώμα !!

Παίρνουμε μία γκριλιέρα η΄στον φούρνο στο γκρίλ στους 200 , και τα ψήνουμε μέχρι να σκουρύνουν λίγο αλλά οχι να λιώσουν .

Μέχρι να ψηθούν τα σπαράγγια ετοιμάζω την σώς,παίρνω τις 4 κουταλιές ταχίνι μαζί με 1 κουταλιά ελαιόλαδο , 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη , 2 κουταλιές χυμό λεμονιού , 2 κουταλιές ξύδι και αλάτι ελέγχουμε την σώς και αν είναι πηχτή την αραιώνουμε με λίγο νερό .

Μόλις ψηθούν τα σπαράγια ρίχνουμε λίγο ξύδι και λίγο χοντρό αλάτι .

Παίρνουμε ένα πιάτο βάζουμε τις φακές απλώνουμε από πάνω στην σειρά τα σπαράγγια και περιχύνουμε με την σώς ταχίνι ,  λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού , λίγο αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι !!!!! Καλή όρεξη !!!!!!!!

http://www.thanopoulos.gr/el/home

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου