Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Λαδένια

 
Σας δίνω και μία πολύ αγαπημένη μου συνταγή της οποίας το ζυμάρι γίνεται και πολύ εύκολα και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις πίτσες διάφορες .
ΥΛΙΚΑ
400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( θα χρειαστείτε και λίγο παραπάνω )
1 1\2 ποτήρι χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
2 ντομάτες ή ντοματίνια γλυκά αν βρείτε
2 μεγάλα κρεμμύδια
αλάτι , πιπέρι , ρίγανη , ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε την μαγιά στο στο χλιαρό νερό , προσθέτουμετο αλεύρι κοσκινισμένο και το αλάτι και ζυμώνουμε είτε με μίξερ με τον γάντζο είτε με το χέρι . Το ζυμάρι πρέπει να μην είναι σαν χυλός και να μην κολλάει πολύ . Μπορεί να χρειαστεί αλλα 200 γρ αλεύρι περίπου . Το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα και μετά απλώνουμε λίγο λάδι σε ένα τετράγωνο ή στρογγυλό ταψί βάζουμε την ζύμη , την απλώνουμε με τα χέρια σε όλο το ταψί . Κόβουμε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια σε φέτες και τα απλώνουμε . Ρίχνουμε αλάτι , πιπέρι , ρίγανη και τέλος ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει περίπου 40-45 λεπτά , το τσεκάρουμε . Μπορείτε να χωρίσετε το ζυμάρι στα δύο και να φτιάξετε 2 μικρότερες λαδένιες !!!! Φιλιααααα





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου