Σας δίνω και μία πολύ αγαπημένη μου συνταγή της οποίας το ζυμάρι γίνεται και πολύ εύκολα και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις πίτσες διάφορες .
ΥΛΙΚΑ
400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( θα χρειαστείτε και λίγο παραπάνω )
1 1\2 ποτήρι χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
2 ντομάτες ή ντοματίνια γλυκά αν βρείτε
2 μεγάλα κρεμμύδια
αλάτι , πιπέρι , ρίγανη , ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε την μαγιά στο στο χλιαρό νερό , προσθέτουμετο αλεύρι κοσκινισμένο και το αλάτι και ζυμώνουμε είτε με μίξερ με τον γάντζο είτε με το χέρι . Το ζυμάρι πρέπει να μην είναι σαν χυλός και να μην κολλάει πολύ . Μπορεί να χρειαστεί αλλα 200 γρ αλεύρι περίπου . Το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα και μετά απλώνουμε λίγο λάδι σε ένα τετράγωνο ή στρογγυλό ταψί βάζουμε την ζύμη , την απλώνουμε με τα χέρια σε όλο το ταψί . Κόβουμε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια σε φέτες και τα απλώνουμε . Ρίχνουμε αλάτι , πιπέρι , ρίγανη και τέλος ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει περίπου 40-45 λεπτά , το τσεκάρουμε . Μπορείτε να χωρίσετε το ζυμάρι στα δύο και να φτιάξετε 2 μικρότερες λαδένιες !!!! Φιλιααααα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου